Paradajz punjen spanaćem i kinoom


Shutterstock
Sastojci:
8 zrelih paradajza srednje veličine
so
2 šolje vode
šolja kinoe
2 kašičice maslinovog ulja
6 šolja svežeg spanaća
3 čena belog luka
kašičica seckanog peršuna
sveže mleveni biber
rendani parmezan
Priprema:
Isecite gornji deo paradajza i izdubite ga i sasvim malo sa donjeg dela, da biste mogli da ga postavite uspravno u tepsiju. Posolite unutrašnjost svakog paradajza i stavite ga u tepsiju za pečenje, sa izdubljnim delom okrenutim na gore. Ostavite sa strane.
Stavite kinou i vodu u šerpu, pa kada provri, smanjite vatru da se krčka, poklopite i kuvajte oko 15 minuta. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte spanać. Posolite i pobiberite, pa pecite dok ne omekša. Umešajte sitno seckani beli luk i peršun i pecite još minut. Sklonite sa šporeta. Dodajte kuvanu kinou i izmešajte dobro sa spanaćem. Po potrebi posolite i pobiberite.
Podelite fil na osam delova i napunite svaki paradajz. Pokrijte folijom i pecite u rerni oko 20 minuta. Skinite foliju, pospite parmezanom i pecite još pet minuta da se sir rastopi. Poslužite toplo.
Komentari (3)
Alo,bre...
25.01.2017 06:44
da li je ovaj recept neko bunovno preslikao sa interneta?Prvo-sta je kinoa??Drugo-kakav bre punjeni paradajz u januaru?!Aj'malo kuvarica da se rasani i prisabere,pa da pristojan recept za ove ubitacne ledene dane beskrajno dugog januara!!Kod mene danas:supa,sarma,proja!
IVAN
25.01.2017 07:19
SAMO RECITE GDE IMA U JANUARU PARADAJIZA DASE KUPI.
suzana
25.01.2017 10:14
Evo odmah spremam, samo da naberem paradajz u januaru i negde nađem kinou. Šta je to? Neko ovde nešto debelo pobrkao