Pečenje od svinjske plećke  s mladim krompirićima
shutterstock
Pečenje od svinjske plećke  s mladim krompirićima

shutterstock

Pečenje od svinjske plećke s mladim krompirićima, Foto: shutterstock

Potrebno je:

srednja svinjska plećka, ulje, so, voda, 2 kg mladih krompirića

Priprema:

Plećku operite i posolite. Namažite uljem i stavite u sud sa poklopcem. Nalijte vode da u sudu ima vode oko 2 cm. Poklopite sud i stavite u rernu ugrejanu na 160 stepeni. Pečenje se peče poklopljeno. Koliko ima kilograma plećka - toliko sati. Nije potrebno otvarati i okretati meso. Kada se plećka ispeče, izvadite je da se prohladi. Sok od pečenja ugrejte, dodajte začine po ukusu i zgusnite gustinom koji ste razredili u hladnoj vodi.
Pečenje isecite i složite na tanjir, a sos sipajte u manji bokal da svako sipa po ukusu. Mlade krompiriće probarite u ljusci. Prosušite i ispržite na ulju. Posolite.

 

 

Komentari (2)

momazver

16.04.2017 12:05

Jao ljudi...ma najeo sam se od recepta i pripreme -u glavi! E TO ću da pravim za 1.maj!

Ruža

16.04.2017 18:57

Još da može gledanjem da se pojede.... zaboravila sam kako izgleda sesti za sto i jesti bar neki solidan ručak.....jedva odvojih da ofarbam koje jaje .....