Pečenje od svinjske plećke s mladim krompirićima


shutterstock
Potrebno je:
srednja svinjska plećka, ulje, so, voda, 2 kg mladih krompirića
Priprema:
Plećku operite i posolite. Namažite uljem i stavite u sud sa poklopcem. Nalijte vode da u sudu ima vode oko 2 cm. Poklopite sud i stavite u rernu ugrejanu na 160 stepeni. Pečenje se peče poklopljeno. Koliko ima kilograma plećka - toliko sati. Nije potrebno otvarati i okretati meso. Kada se plećka ispeče, izvadite je da se prohladi. Sok od pečenja ugrejte, dodajte začine po ukusu i zgusnite gustinom koji ste razredili u hladnoj vodi.
Pečenje isecite i složite na tanjir, a sos sipajte u manji bokal da svako sipa po ukusu. Mlade krompiriće probarite u ljusci. Prosušite i ispržite na ulju. Posolite.
Komentari (2)
momazver
16.04.2017 12:05
Jao ljudi...ma najeo sam se od recepta i pripreme -u glavi! E TO ću da pravim za 1.maj!
Ruža
16.04.2017 18:57
Još da može gledanjem da se pojede.... zaboravila sam kako izgleda sesti za sto i jesti bar neki solidan ručak.....jedva odvojih da ofarbam koje jaje .....