Peršun koristite svakodnevno, a evo koliko je zdrav!


Profimedia
Peršun je začin koji domaćice najčešće koriste u kuhinji, pri pripremi obroka. Naime, on je veoma zdrav jer sadrži vitamin A, C, riboflavin, niacin, folnu kiselinu, cink, magnezijum, kalijum i kalcijum.
Eterična ulja peršina mogu da spreče i karcinom debelog creva, dojke i prostate.
Koliko je zapravo peršin zaista moćan, pokazuje jedno istraživanje prema kojem peršinov list i matični ekstrakt znatno usporavaju deobu ćelija raka i njegove metastaze. U poređenju sa ostalim biljkama koje imaju efekt prevencije raka, peršin se nalazi među prve četiri.
Peršun je najbolje da konzumirate svež, i da obavezno povedete računa kakav kupujete. Izbegnite onaj koji ima žućkaste grane .
Pročitajte i:
Komentari (1)
ivana
29.10.2017 07:20
PeršUn ili peršIn? Ili mogu oba u zavisnosti od govornog područja. Molim vas odgovorite. Pozdrav.