Pileća supa sa knedlama od džigerice


Katy the Cook
Sastojci:
500 g goveđeg mesa
veza zeleni
3 šargarepe
1/2 korena celera
glavica crnog luka
čen belog luka
so i biber
2 lista lovora
1,5 l vode
Za knedle:
jaje
pileća džigerica
5-6 kašika griza
1/2 kašičice soli
malo mlevenog bibera
5 kašika maslinovog ulja
Dekoracija:
sitno seckan list peršuna
Priprema: U šerpi odgovarajuće veličine zgrejati malo ulja i dodati glavicu luka isečenu na četvrtine da malo porumeni. Meso iseći na krupne komade, posoliti i pobiberiti i kratko propržiti sa lukom. Naliti vodom. Iseći korenasto povrće i staviti u supu. Začiniti solju i biberom i dodati lovor. Ostaviti da se kuva na tihoj vatri 45-60 minuta. Po želji skinuti penu dok se supa kuva, za bistriji izgled. Supu služiti sa knedlama i seckanim listom peršuna. Za prirpemu knedli pileću džigericu izgnječiti na dasci za seckanje tupom stranom noža, dodati jaje, so, biber i ulupati viljuškom. Dodati griz, promešati i ostaviti malo da griz upije tečnost. Zagrejati kašiku u kipućoj supi i polako kašikom spuštati knedle u supu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu, 15 minuta.