Pileći paprikaš
Profimedia.rs
Pileći paprikaš

Profimedia.rs

Pileći paprikaš, Foto: Profimedia.rs

Potrebno je:

1/2 kg pilećeg mesa
4 glavice crnog luka
2 dl pilećeg bujona
crvena paprika
pelat
kašika ulja
kašika suvog začina
300 g krompira
mlevena crvena paprika
so, biber

Priprema:

Meso isecite na kockice jednake veličine. Malo pospite suvim začinom i mlevenom paprikom. Izmešajte i ostavite da odstoji. U posudu stavite ulje i propržite piletinu da porumeni. Dodajte sitno iseckan crni luk i dinstajte. Papriku isecite na kockice i sve zajedno poklopljeno prodinstajte na srednjoj temperaturi. Kada paprika omekša, nalijte bujon i prokuvajte. Dodajte pelat i ostavite da prokuva. Krompir isecite na kocke i stavite u paprikaš da se skuva. Ako je potrebno, dodajte toplu vodu. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Paprikaš je gotov kada se krompir skuva. Nije potrebno zapržavati jer jelo dobije gustinu od luka i krompira. Po želji možete skuvati njoke ili neko drugo testo.