Začinjena piletina s avokadom
shutterstock
Začinjena piletina s avokadom

shutterstock

Začinjena piletina s avokadom, Foto: shutterstock

Sastojci:

200 g kornfleksa
2 jajeta
veća glavica zelene salate
1/2 veze rotkvica
600 g pilećeg filea
2 limuna
2 avokada
300 ml majoneza
kašika pikantnog senfa
čaša kisele pavlake
2 paradajza
2-3 struka mladog luka
so
biber

Priprema: Svako parče mesa potopite u umućeno jaje, uvaljajte u kornfleks, poređajte u podmazan pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni, a zatim ostavite sa strane. Oba avokada prepolovite i uklonite im košticu. Kašičicom izvadite pulpu jednog avokada, pomešajte je sa sokom jednog limuna i snažno promešajte. Pulpu drugog avokada iseckajte na kriške, prelijte sokom preostalog limuna i sačuvajte za kasnije. Pripremljeni pire od avokada pomešajte sa majonezom, dodajte pikantni senf i kiselu pavlaku i sve sjedinite. Salatu operite, odvojte i prstima iscepkajte listove, pa preručite u veću posudu. Dodajte paradajz isečen na kriške, iseckani mladi luk, ohlađenu piletinu i kriške avokada. Posolite, dodajte pola količine pripremljenog preliva od avokada i majoneza i promešajte, a drugu polovinu prelijte preko salate. Do serviranja čuvajte u frižideru.