

Profimedia
Sastojci:
500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 češnja belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina
po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
Prilog:
200 g pirinča
1 kašičica kurkume
1 kašičica začina
Priprema:
Iseckajte i propržite crni i beli luk i šargarepu. Pripremite belo mesto, odvojite ga od kostziju i isecite na manje komade. Svaki komad uvaljajte u brašno i poređajte po izdinstanom luku. Nalijte meso s dve čaše vode i dinstajte 30 minuta na laganoj vatri. Šampinjone isecite na pola i ubacite ih 10 minuta pre kraja dinstanja. Posle desetak minuta dodajte razmućen gustin i dve kašike pavlake. PUstite da se krčka jedan minut. Sklonite sa vatre. irinač skuvajte kao prilog, a može i krompir pire.