

Bakina kuhinja
Piroške punjene sirom se izuzetno lako i brzo pripremaju. Ne treba vam neko posebno iskustvo u kuhinji jer recept je odličan i za početnike. Uz malo dobre volje sami ćete se iznenaditi kako ćete dobiti najbolje piroške. Ukusne, mekane i vazdušaste idealne su kao brza večera ili doručak za celu porodicu.
Potrebno je:
15 gr kvasca
1 kašika šećera
malo soli
200 ml mleka
ulje
1 jaje
200 gr sira
300-400 gr brašna

Bakina kuhinja
Priprema:
Kvasac rastopiti u toplom mleku, dodati šećer i jedno žumance, dodati brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da malo poraste, a zatim razviti tanko, debljine oko 5 milimetara i iseći na pravougaonike. Sir izdrobiti, pa dodati belance i to izjednačiti.
U svakom pravougaoniku testa staviti kašiku sira, pa preklopiti, pritisnuti sa svih strana. Pržiti u dubokom ulju, a vaditi na papirne salvete.