

promo
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml jogurta
- kesica praška za pecivo
- jaje
- 200 g tvrdog sira
- so, ulje
Priprema:
U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir. Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako vam je testo previše mekano, dodajte još 1-2 kašike brašna. Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem isecite pravougaonike. U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške dopola. U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.