Pizza pancerote


Bakina kuhinja
Jednostavan i ne mnogo skup recept, a za punjenje uz sir, origano, kečap, kačkavalj možete koristiti suhomesnate proizvode, to je sve po želji kako ko voli. Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, izuzetno su ukusne i sutradan. Idealne za svaku priliku. Recept je namenjen i početnicima i ukoliko probaju da ga nabave, nadmašiće sami svoja očekivanja.
Potrebno je:
- 500 -600 gr brašna
- 3 jaja
- 100 gr sira
- 200 gr suhomesnatog
- 20 gr kvasca
- kašika šećera
- malo soli
- 200 ml. jogurta
- 100 ml. mleka
- malo ulja
- 100 gr. kačkavalja
- kečap
- origano
Priprema:
U mlako mleko rastopiti kavasac sa šećerom, zatim jaja dva, dodati ostatak mleka i jogurta, malo ulja, brašno i malo soli. Zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom da testo naraste.
Razviti ga za pola cm. pa nekom modlom (može čaša) vaditi krofnice. Suhomesnato iseckati, sir izdrobiti. U svaku krofnicu staviti malo kečapa i malom kašičicom seckane salamice, odozgo malo sira i kačkavalja kao i origana. Saviti ivice i spojiti. Viljuškom pritisnuti dobro ivice. Pokriti krpom da malo narastu pa ih premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 20 min. Sjajan obrok uz jogurt ili kiselo mleko...Uživajte!