Pohovani fileti soma na orli način, idealno za slave


Bakina kuhinja
Ukoliko volite pohovane riblje filete, bilo da su od oslića, soma ili neke druge ribe, evo odličnog predloga kako da i u dane posta pripremiti pohovanu ribu. Riba pohovana na orli način, u pivskom testu spolja će biti fantastično hrskava, a unutra mekana i sočna. Odlično i za slavsku trpezu. Jako izdašno i veoma ukusno, a možete da je poslužite uz omiljeni prilog po vašoj želji.
Potrebno je:
400 gr fileta soma ili oslića
2 kašike brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika začina
100 ml piva
100 gr prezli
1 glavica luka crnog
2 čena belog
peršunov list
1/2 limuna

Bakina kuhinja
Priprema:
U brašno sipajte pivo i začin i prašak za pecivo, pa sve izmešati. U tiganj sipati ulja da se ugreje na srednjoj temperaturi. Svaki filet soma provući kroz orli masu pa u prezle pa u ulje da se prži sa jedne i druge strane. Pržene filete vaditi na papirne salvete.
Peršunov list iseckati sitno, dodati seckan beli luk i malo ulja izmešati pa posuti između pržene ribe. Crni luk iseći krupnije na rezance, posoliti pa poređati pored ribe.