beba stopala
Profimedia
beba stopala
Ilustracija, Foto: Profimedia

Dvojica anesteziologa iz bolnice u makedonskom gradu Đevđeliji, otpušteni su s posla, četiri dana nakon što su u toj bolnici preminule porodilja (32) i njena beba.

Do smrtnog ishoda došlo je tokom porođaja carskim rezom.

Istraga je pokazala kako su dvojica lekara anesteziologa u timu koji je vršio operaciju, bili pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz bolnice u Đevđeliji.

Zbog ovog i još jednog slučaja smrti porodilje levičarski pokret Solidarnost organizirao je juče u Skoplju protest ispred zgrade Vlade Makedonije.

Na ovaj korak su se odlučili, kako kažu, zbog sve više nesretnih slučajeva u makedonskim bolnicama, koji završavaju smrću.

Smatraju da je vlast odgovorna zbog pružanja loših usluga građanima u zdravstvenim ustanovama, loše provedenih reformi u ovom sektoru i zapošljavanja po partijskoj liniji.

Demonstranti su zatražili da ministar zdravlja preuzme odgovornost i podnese ostavku.

"Za tri dana, dve porodilje i njihova novorođenčad preminula su u bolnicama u Makedoniji, to je meni užasno! Ako već tražimo pravdu, moramo znati da tu pravdu neko mora osigurati, odnosno da je odgovoran za rad onih koji upravljaju u ovim institucijama - kazao je aktivista Mariglen Demiri.

 

Komentari (2)

Strašno

27.10.2015 09:41

Ako već kopirate vesti sa drugih portala ili sajtova, bar ih uskladite sa srpskim jezikom!!!

Mite

27.10.2015 22:16

anetsteziolozi su suspendirani i biće otpušteni ako se zvanično dokaže alkohol u krvi... a nakon obdukcije i istrage će se znati uzrok smrti i eventualna doktorska greška ... drugi smrtni slučaj je 38g žena koja je došla u bolnicu s mrtvim plodom i puknutim voidenjakom, ( 28 nedelja) a koja je predhodno imala 6 pobačaja...