Posne vanilice sa orasima


Bakina kuhinja
Jednostavno se tope u ustima. Bilo da postite ili pripremate posnu slavu, posne vanilice sa orasima biće neizostavan deo vaše trpeze. Savršeno se slažu i sa ostalim sitnim kolačima. Svi će se obradovati kada svojim gostima ili ukućanima poslužite ove divne vanilice.
Potrebno je:
125 gr posnog margarina
korica i sok limuna
100 gr oraha mlevenih
150 gr prah šećera
300-400 gr brašna
džem
malo praška za pecivo
1 vanilin šećer

Bakina kuhinja
Priprema:
Margarin izmutiti mikserom sa 100 grama šećera u prahu, dodati sok i koricu limuna, brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom, zatim mlevene orahe i zamesiti ne mnogo tvrdo testo. Razviti i rastanjiti na pola cm, pa čašicom vaditi vanilice i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Peći na 170 stepeni Celzijusa oko 15 minuta. Prohlađene vanilice mazati džemom, lepiti drugu vanilicu na nju. Valjati u prah šećer po želji.