posni djuveč sa šampinjonima
Bakina kuhinja
posni djuveč sa šampinjonima

Bakina kuhinja

posni djuveč sa šampinjonima , Foto: Bakina kuhinja

Može se servirati kao prilog uz ribu ili kao izvrsno samostalno jelo u dane posta. Bogat raznovrsnim povrćem, ovaj đuveč je hranjivi obrok koji prija i lako zasiti.

Potrebno je:

1/2 praziluka

4 čena belog luka

suvog začina

100 gr pirinča

200 gr šampinjona

2 paradajza

1 šargarepa

2 paprike sveže

1 krompir

peršunov list

ulje

so

biber

posni djuveč sa šampinjonima

Bakina kuhinja

posni djuveč sa šampinjonima, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju propržiti seckani praziluk, pa kad se malo proprži dodati papriku seckanu, šargarepu na kocke, šampinjone na listiće, zatim dodati paradajz na kriške, krompir na kocke , pa sve još malo izdinstati. Na kraju dodati opran pirinač, začin, alevu papriku so, peršunov list i dodati i malo vode. Sve dobro izmešati i skloniti sa šporeta.

Đuveč podmazati uljem pa istresti spremljenu i dinstanu masu izjednačiti, a odozgo poređati kolutove paradajza. Malo pouljiti pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 40 min.