Posni đuveč sa šampinjonima i povrćem


Bakina kuhinja
Može se servirati kao prilog uz ribu ili kao izvrsno samostalno jelo u dane posta. Bogat raznovrsnim povrćem, ovaj đuveč je hranjivi obrok koji prija i lako zasiti.
Potrebno je:
1/2 praziluka
4 čena belog luka
suvog začina
100 gr pirinča
200 gr šampinjona
2 paradajza
1 šargarepa
2 paprike sveže
1 krompir
peršunov list
ulje
so
biber

Bakina kuhinja
Priprema:
Na ulju propržiti seckani praziluk, pa kad se malo proprži dodati papriku seckanu, šargarepu na kocke, šampinjone na listiće, zatim dodati paradajz na kriške, krompir na kocke , pa sve još malo izdinstati. Na kraju dodati opran pirinač, začin, alevu papriku so, peršunov list i dodati i malo vode. Sve dobro izmešati i skloniti sa šporeta.
Đuveč podmazati uljem pa istresti spremljenu i dinstanu masu izjednačiti, a odozgo poređati kolutove paradajza. Malo pouljiti pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 40 min.