Prelivena pita sa višnjama


Bakina kuhinja
Ne sprema se teško, a nije ni skupa. Ova ukusna poslastica predstavlja kombinaciju gotovih kora za pitu, biskvitnog testa i višanja, a prelivanje sirupom samo naglašava njenu sočnost, da joj je jednostavno teško odoleti. Kada je jednom napravite i probate, uvek ćete je praviti.
Potrebno je:
9 gotovih tankih kora
300 gr višanja
250 gr šećera
4 jaja
50 ml ulja
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
5 kašika griza
1 jogurt (200 ml)
limun

Bakina kuhinja
Priprema:
Jaja umutiti mikserom sa šećerom (4 kašike) i praškom za pecivo, dodati griz, jogurt i zatim sipati ulje i sve lepo izmešati.
Prvu koru prostrite na sto, pa je malo pouljite, zatim preko nje raširiti drugu koru pa je namazati sa filom, preko nje i treću koru koju treba takođe namazati filom i staviti malo višanja.
Saviti ivice i uviti u rolnicu. Tako uraditi sa ostalim rolnicama. Ostatak fila premazati preko rolnica. Peći na 180 stepeni Celzijusa oko 40 min. Staviti u šerpu 200 grama šećera dodati 150 ml vode, vanilin šećer i naseći kriške limuna pa skuvati sirup i prohladiti. Pitu iseći i vruću je preliti sirupom.