Piletina
Profimedia.rs
Piletina

Profimedia.rs

Piletina, Foto: Profimedia.rs

 

Reč je o proizvodu u rinfuzi, težine 674 grama, a uzorkovanje je sprovedeno u mesari "Perutnina Ptuj – Pipo", na lokaciji Zagrebačka 16, Sveti Ivan Zelina, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede.

Ista bakterija pronađena je i u svežem mesu peradi - pileća prsa, batak i karabatak, pilećem mlevenom mesu i pilećem mašinski otkoštenom mesu uzorkovanom na Poljoprivrednom gazdinstvu Orehovec u Velikom Bukovecu.

Prema nalazu veterinarske i sanitarne inspekcije ovo meso više se ne nalazi na tržištu.

Bakterija salmonela uzrokuje bolest salmonelozu. Uzrok ove bolesti je najčešće hrana životinjskog porekla – jaja, mleko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, posebno životinjskog porekla, potrebno je pre konzumacije dobro termički obraditi.

Komentari (2)

A dovraga

16.04.2017 11:16

a ja isključivo njihovo pile.

XXL

16.04.2017 19:01

Mislim da mi ne bi bilo ništa i da konzumiram takvo pileće meso obzirom da ovako izgladnelom imam pojačanu želudačnu kiselinu i želju za jelom da ta bakterija kako rekoste da se zove NEMA šanse da opstane u takvom praznom stomaku.