Punjena pljeskavica
shutterstock
Punjena pljeskavica

shutterstock

Punjena pljeskavica, Foto: shutterstock

POTREBNO JE:

- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 crvena luka
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- kašičica pikant začina
- 2 jaja
- 1-2 kašike mrvica
- 150 g tvrdog sira
- 2 kašičice senfa
- 2 kisela krastavca

PRIPREMA:

U jednu posudu stavite mleveno meso, sitno iseckan crveni i beli luk, jaja i začine. Dobro promešajte i oblikujte četiri do pet velikih pljeskavica. Za punjenje pomešajte seckani beli luk, narendani sir, krastavce i senf, pa podelite fil i namažite na pola pljeskavice, a drugom stranom je zatvorite. Rubove dobro stisnite da fil ne iscuri. Pecite na roštilju oko deset minuta sa jedne strane, na srednje jakoj vatri, pa okrenite i pecite još pet do šest minuta drugu stranu.

Tagovi

Komentari (2)

Marko

07.04.2016 13:03

Pre par godina sam se vratio u svoju rodnu Srbiju(radio sam i ziveo u jednoj od Arapskih zemalja).Redovno pratim vase,kako stampano tako i elektronsko pisanje,i moram izneti svoje zapazanje.Skoro svakodnevno predlazete recepte ciji su glavni sastojci,meso,sir ili jaja.Koliko znam,u toku je veliki Vaskrsnji post,ovo je Srbija i ne mogu da razumem,shvatim,zbog cega smo,bas u svemu,kako stari rekose "nakrivo nasadjeni"?U zemljama muslimanske veroispovesti,npr.u toku Ramazana,ovo bi bilo nezamislivo

Zagor

07.04.2016 17:55

@Marko - Marko burazeru,ja sam oduvo danas pola kile rostilja i zalio pivom.Ali iskreno,zamislio me tvoj komentar.Kad sam nosio stvari da pomazem kumu,kad su bile onda poplave u Obrenovcu,deda mi je tada kazao da smo se odmetnuli od Boga i posta i stradamo.Tad nisam kapirao,ocigledno ni sad ali kad saberem dva i dva,izgleda da ima istine