Punjene pohovane jabuke i kruške


Bakina kuhinja
Bez obzira da li se radi o doručku, užini ili večeri, punjene pohovane jabuke i kruške razgaliće vam nepce u sekundi. Idealna poslastica sa svačiji džep od samo nekoliko sastojaka. Ti prelepi slatki punjeni mirisni paketići naprosto će vas oduševiti svojim ukusom.
Potrebno je:
4 kruške
4 jabuke
2 jaja
300 ml mleka
100-150 gr brašna
ulje
džem
korica limuna
malo soli
cimet

Bakina kuhinja
Priprema:
Jabuke i kruške iseći na tanke kriške. Jaja umutiti, dodati koricu limuna, soli, mleka i brašna pa zamesiti gusto testo, i žicom razbiti grudvice, pa dodati ostatak mleka da testo bude gušće nego za palačinke. Najpre cimetom posuti listove krušaka i jabuka. U list jabuke ili kruške staviti malo džema pa nalepiti drugu polovinu i spuštati u smesu za palačinke.
Ugrejati ulje na srednjoj temperaturi pa kašikom vaditi jabuke sa testom i spuštati u ulje. Pržiti da porumene sa jedne i druge strane. Vaditi rešetkastom kašikom na papirnu salvetu da upije višak masnoće.