Punjeni krompir


Shutterstock
POTREBNO JE:
glavica crnog luka
2 čena belog luka
8 manjih krompira
3 kašike sojinih ljuspica
5 većih šampinjona
4 kašike ulja
so
biber
posni sir za posipanje
PRIPREMA:
Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte na 2-3 kašike ulja. Krompir stavite da se probari. Kad proključa, neka vri još nekoliko minuta, pa isključite ringlu i ostavite na njoj onoliko koliko je još topla. Prodinstanom luku dodajte šampinjone isečene na kockice ili listiće, pa i njih prodinstajte. Dodajte beli luk. Soju potopite u mlaku vodu i ostavite deset minuta. Kad nabubri, ocedite i dodajte izdinstanom luku i šampinjonima. Krompir očistite i izdubite kašikom. Punite krompir smesom od šampinjona i soje i slažite u dublji pleh uspravno. Odozgo narendajte sir, sipajte malo ulja i vode u pleh i stavite da se zapeče na 180 stepeni 20-30 minuta. Punjeni posni krompir poslužite uz svežu salatu od kupusa, paradajz ili turšiju.