Punjeni svinjski file
shutterstock
Punjeni svinjski file

shutterstock

Punjeni svinjski file , Foto: shutterstock

Sastojci:
- 1 kg svinjskog filea
- 200 g spanaća
- 100 g šargarepe
- 100 g sira
- 2 čena belog luka
- jaje
- ulje, so, biber, senf

Priprema:
Meso očistite, premažite senfom i prelijte uljem, pa ostavite preko noći u frižideru. Istucite meso kuhinjskim čekićem. Šargarepu skuvajte i isecite na štapiće. Spanać skuvajte i dobro ocedite, pa dodajte sir, jaje i začine. Ovom smesom punite šnicle, pa ih povežite kuhinjskim koncem i zapecite sa svih strana. Složite ih u pleh i pecite u rerni prekrivene folijom na 200 stepeni, oko 40 minuta. Izvadite ih na tacnu i ponovo prekrijte folijom. U međuvremenu procedite sok od pečenja u manju šerpicu, dodajte vode ako treba, pa pustite da prokuva. U šolju stavite kašiku gustina, razredite sa malo vode i sipajte u sok na šporetu i napravite umak. Mesnom rolatu skinite konac, isecite ga na komade, servirajte na tanjir i prelijte umakom. Prijatno!

Tagovi

Komentari (1)

E Srbi

22.03.2016 07:10

Svaka cast za recep DANA u postu. E srbi