Rafaelo torta
Bakina kuhinja
Rafaelo torta

Bakina kuhinja

Rafaelo torta, Foto: Bakina kuhinja

Razveselite svoje goste ovom sjajnom poslasticom koja skriva iznenađenje. Naizgled obična torta punjena kuglicama od kokosa, najpre će vas iznenaditi, a zatim u potpunosti osvojiti. Torta je idealna za sve prilike i praznike i sigurno nećete pogrešiti ako je napravite, jer će vam pružiti potpuni užitak u svakom zalogaju.

Potrebno je:

100 ml vode
150 gr margarina
150 gr šećera
6 jaja
6 kašika šećera
150 gr kokosa
200 gr slatke pavlake
200 gr šlaga
200gr mleka u prahu
2 kašike kakao
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja

Rafaelo torta

Bakina kuhinja

Rafaelo torta, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Vodu stavimo u šerpu zatim dodamo šećer i margarin i sačekamo da to provri, kad provri dodamo kokos i mleko u prahu izmešamo i ostavimo da se ohladi. Kad se ohladi pravimo kuglice i njih stavimo dva sata u zamrzivač. Umutimo jaja sa šest kašika šećera, pa dodamo brašno i prašak za pecivo ulje i izmešamo.

Podelimo na pola. U jedno dodamo kakao. Tepsiju obložimo pek papirom pa sipamo najpre svetli deo, a zatim tamni preko i poravnamo. U krug poređamo kuglice kokosa kao i po sredini praveći mali razmak i pritisnemo ih da propadnu kroz testo. Pečemo na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Tortu ohladimo dobro, umutimo slatku pavlaku i šlag izmešamo zatim filujemo našu tortu i ukrasimo je špricom po želji.