Pas
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Da je pas čovekov najbolji prijatelj pokazalo se u mnogo situacija, a jedna američka porodica ne može biti zahvalnija jednom labradoru koji je praktično spasao život njihovoj ćerki!

Naime, Šenon je majke devojčice Rejlan koja boluje od dijabetesa. Na društvenim mrežama često objavljuje snimke kako pomaže ćerki i kako se ona bori sa ovom opakom bolesti. Takođe je poznato da porodica ima i psa po imenu Spaj, koji je veoma vezan za bolesnu devojčicu i služi kao njen "medicinski" pas.

- Naša ćerka Rejlan ima dijabetes tipa 1 i tokom ove noći takođe je bila bolesna od gripa. Dok je spavala, njen medicinski pas po imenu Spaj došao je da nas upozori da nešto nije u redu - napisala je Šenon na svom instagram nalogu.

Kako se i vidi na snimku, Spaj se uznemireno vrteo u krug ispred devojčicinih roditelja. Na snimku se i čuje Šenon koja kaže pita psa "Da li je Rejlan u redu?", a pas se ponaša još uznemirenije. Potom majka mu govori da je odvede do ćerke, a pas kreće ispred nje da je vodi pravo do sobe devojčice i gura je prema njenom krevetu.

- Mislili smo da je to čudno jer smo upravo pre sat vremena dali Rejlan njen insulin. Ali Spaj je očito bio zabrinut i dao nam je do znanja da nešto nije u redu, pa smo morali proveriti. Nije nam drago što smo morali da je probudimo, ali bilo je važno da ne ignorišemo Spaj - napisala je Šenon.

Devojčica je bila u dubokom snu, a kada su roditelji pogledali instrument koji u svakom trenutku očitava nivo šećera u krvi njihove ćerke, aparat je pokazao vrlo opasan nivo!

- Proverili smo njen nivo glukoze pomoću merača, pokazivao je opasno visoko očitavanje. Nismo bili sigurni da li je to zbog njenog gripa ili je bilo problema sa njenom insulinskom pumpom. Pozvali smo njenog doktora i saznali da joj je odmah potrebna mnogo veća doza insulina jer ju je grip učinio otpornijom na insulin. Spaj je toliki blagoslov za našu porodicu i mi zaista ne možemo biti zahvalniji - napisala je porodica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading