PERETE PROZORE KAD JE SUNČANO? Evo zašto to nikada ne treba da radite, bacićete sav trud u vodu!
Foto: Privatna arhiva/Foto: Youtube/Printscreen

Ovaj fenomen se dešava kada sunčeva svetlost ubrzava proces isparavanja, ostavljajući tragove koji su teški za uklanjanje. Stručnjaci za čišćenje preporučuju izbegavanje pranja prozora po vrućem i sunčanom danu kako bi se izbegle ove mrlje.

Idealno vreme za čišćenje prozora je kada je oblačno ili u rano jutro kada su temperature niže. Tokom ovih perioda, tečnost za čišćenje ima dovoljno vremena da deluje i ispari bez stvaranja tragova.

Korišćenje kvalitetnih sredstava za pranje stakla i pravilne tehnike pomaže da se izbegnu mrlje i ostaci kamenca.

PERETE PROZORE KAD JE SUNČANO? Evo zašto to nikada ne treba da radite, bacićete sav trud u vodu!

Foto: Shutterstock

 

Ako ste ipak primorani da čistite prozore dok je sunčano, koristite penastu gumu i čistite male površine ili jedan prozor odjednom kako biste izbegli brzo sušenje tečnosti. Ovaj metod smanjuje rizik od stvaranja mrlja i pruga.

Čišćenje prozora je važno ne samo zbog estetskog izgleda, već i zbog povećanja količine prirodnog svetla u vašem domu. Čisti prozori dozvoljavaju više svetlosti da prodre u prostorije, čineći ih svetlijima i prijatnijima.

Planiranje čišćenja prozora tokom oblačnih dana ili ujutro može vam pomoći da izbegnete frustracije i nepotrebne komplikacije. Na ovaj način, vaši prozori će ostati čisti, a vaš dom će biti ispunjen prirodnim svetlom.

(krstarica.com

BONUS VIDEO 

@alo_portal Alo! muzička stanica: Četvrta godina promovisanja sportskog duha za najmlađe #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #beogradskimaraton ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading