kućica za lutke
Foto: Printscreen/tiktok.com/simonenavybox

Međutim, jedan detalj u toj kućici ju je razbesneo i naveo je da snimi TikTok video koji je ubrzo postao viralan, sakupivši više od 3,3 miliona pregleda.

U kućici za lutke, Simon je primetila da je uključena i minijaturna vaga. Bila je zgrožena idejom da bi njena ćerka mogla da se igra sa vagom i da na taj način stekne negativan odnos prema svom telu.

Simon je izjavila da ne želi da njena deca odrastaju sa idejom da je vaga nešto što je potrebno u kupatilu.

Kao roditelj, ona pokušava da nauči svoje dete da prihvati svoje telo i izostanak vage vidi kao korak ka zdravijem pristupu samopouzdanju i telesnom imidžu.

U svom videu, Simon je naglasila da je važno znati šta je ispravno za dete i da ne treba potcenjivati uticaj takvih detalja. Video je postao viralan u roku od 24 sata i izazvao je hiljade komentara, pokrećući raspravu o roditeljstvu i važnosti telesnog imidža, piše daily mail. 

vaga

Foto: Shutterstock

 

Mnogi su se složili sa Simon, navodeći da prisustvo vage može negativno uticati na decu i njihovo samopouzdanje. Jedan od komentara je glasio: "Hvala vam! Mnogi ljudi misle da to nije ozbiljno, ali ne želim da uništim tinejdžerske godine svojoj deci. Sve počinje kod kuće.''

" Drugi komentar je dodao: "To što sam imao vagu u kupatilu mi je uništilo život."

Međutim, neki nisu videli problem u postojanju vage u kućici za lutke. Pojedini su smatrali da je važno imati zdrav odnos prema vagama i da se one mogu koristiti za praćenje zdravlja, ne nužno za stvaranje problema.

Jedan komentar je sugerisao: "Bolje imati zdrav odnos prema vagama nego ih izbegavati", dok je drugi rekao: "Mislim da nije problem ako je ne posmatraš kao neprijatelja."

Ova priča ističe različite stavove prema telesnom imidžu i roditeljstvu, pokazujući koliko je važno pažljivo razmatrati igračke i njihove implikacije u formativnim godinama dece.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading