OVA TRI JELA SA ROŠTILJA MOŽETE JESTI BEZ GRIŽE SAVESTI Evo kako da uživate u proslavi prvog maja, a da ne ugrozite svoje zdravlje!
Foto: Alo/FOTO Shutterstock/ilustracija

Roštilj često podrazumeva masno i teško meso, a zaslađeni sokovi i alkohol dodaju "prazne kalorije" koje mogu negativno uticati na zdravlje i osećaj sledećeg dana.

Ipak, moguće je imati porodično okupljanje sa zdravijim i izbalansiranim obrocima, čak i uz roštilj.

Kada je reč o pićima, umesto zaslađenih sokova i alkohola, možete se odlučiti za čašu vina ili limunadu bez šećera. Na taj način možete uživati u proslavi Prvog maja, a da pri tome ne žrtvujete svoje zdravlje.

Ako su na vašoj trpezi do sada dominirale masne kobasice, onda pogledajte koja jela će pozitivno uticati na vaše telo i zdravlje.

roštilj

Foto: Shutterstock

 

Kako izbeći nezdravu hranu sa roštilja?

Izbegavajte već marinirano meso: Gotovi proizvodi iz supermarketa često sadrže aditive i štetne sastojke. Bolje je kupiti sveže meso i napraviti sopstvenu marinadu.
Izbegavajte gotove sosove: Gotovi sosovi su puni šećera i drugih nepoželjnih sastojaka. Umesto toga, možete napraviti osvežavajuću limunadu bez šećera.
Izbegavajte previše masno meso: Masno meso može biti teško i izazvati pospanost. Piletina ili ćuretina na žaru su bolji izbor.

Šta jesti sa roštilja?

Ražnjići sa povrćem: Odlična opcija za roštilj. Možete ih kombinovati sa pilećim ili ćurećim prsima za zdrav obrok. Povrće kao što su patlidžan, tikvice, paprika i luk dodaju raznolikost i hranljive sastojke.
Riba: Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama i drugim vrednim sastojcima. U kombinaciji s povrćem, predstavlja odličan i zdrav obrok sa roštilja.
Piletina ili ćuretina: Ove vrste mesa su bogate proteinima i manje masne, što ih čini lakšim za probavu i odličnim izvorom energije.

(mondo.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading