rupa u plafonu
Foto: Printscreen/Foto: youtube.com/printscreen

Tokom bušenja plafona, radnici su pronašli gomilu predmeta koji su ostavljeni pre više od jednog veka, što je otkrilo fascinantni uvid u prošlost ovog doma.

Među pronađenim predmetima bili su novinski isečci, zarđale igračke, fotografije i rukom ispisano pismo, svi datirani iz ranih 1900-ih godina.

Jedan od najzanimljivijih predmeta bio je rukom ispisano pismo koje je napisala žena po imenu Gertruda, upućeno izvesnoj Rut. Poruka u pismu uključivala je anegdote i crteže, dajući lični dodir ovoj istorijskoj otkrivenosti.

Novinski isečci potiču iz 1913. godine, dok vizit-karta lokalne muzičke radnje pokazuje da je radnja zatvorena 1907. godine.

Pismo koje je napisala Gertruda sadrži pozdrav Rut, spominjući zajedničke poznanike i šaljive komentare o izgledima sa podignutom kosom i električnim uvijačima.

Džesi je takođe pronašao crtež devojčice s kovrdžavom kosom na jednom od papira, dodajući još jedan sloj ljudske priče ovoj kolekciji, piše daily mail. 

U pokušaju da identifikuje osobe spomenute u porukama, Džesi je otkrio nadgrobni spomenik Helen Stjuart, žene iz Mičigena koja je umrla 1996. godine. Ovo sugeriše da su pronađeni predmeti možda deo detinjstva nekoga ko je nekada živeo u toj kući.

Džesi planira da očisti zarđale igračke i izloži ih u svom domu, dok će ostatak predmeta ponuditi muzeju grada Grand Rapids.

Njegovo otkriće podseća nas na  priče koje mogu biti skrivene u našim domovima, te na fascinantni pogled u prošlost koji se može dogoditi kada najmanje očekujemo.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading