srpska svadba
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

Međutim, iako se mladenci trude da pruže najlepše iskustvo sebi i gostima, uvek se nađe neko ko će imati zamerku, a ta sitnica često postane tema razgovora nakon svadbe.

O jednom beogradskom venčanju održanom u aprilu još se priča, ali ne zbog veličanstvenosti proslave, već zbog toga što su mladenci odlučili da razdvoje goste - mladina porodica bila je smeštena na jednu stranu svečane sale, dok je mladoženjina porodica bila na drugoj strani.

Mlada je, kako kažu komšije, iz unutrašnjosti Srbije, dok je mladoženja rođeni Beograđanin. Ovakva podela uvredila je rodbinu mlade, a posebno ih je naljutilo ponašanje mladoženjine rodbine, koja je ostala samo na svojoj strani, posmatrajući s visine goste iz unutrašnjosti.

svadba

Foto: Shutterstock

 

"Restoran u kome su održali svadbu bio je prostran i moderan, s mnogo prostora. Ali podela gostiju bila je očigledna," priča komšinica mlade.

"Mi smo mislili da to neće biti problem, ali kako je vreme prolazilo i ljudi ustajali da igraju, postalo je jasno da mladoženjina rodbina nije želela da se pomera iz svog dela, niti da pozdravi rođake mlade."

Osećaj izolovanosti i odbacivanja postao je sve jači. "Bili su stalno u svom delu i posmatrali nas sa neodobravanjem. Osetili smo se kao da nismo dobrodošli," dodaje komšinica.

"Mladoženja je bio jedini koji se trudio da obiđe svakoga, ali čak ni njegov otac i majka nisu hteli da pozdrave našu grupu. Bilo je to veoma neprijatno iskustvo, i mnogi od nas su se pitali zašto smo uopšte došli. Ako nas već ne žele tamo, bolje da nas nisu ni zvali."

Ova situacija pokazuje koliko je važno razmišljati o svakom gostu na venčanju, jer svi žele da se osećaju dobrodošlo i cenjeno. Kada dođe do takvih podela, to može stvoriti neprijatnosti i pokvariti radostan događaj poput venčanja.

(kurir.rs

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading