Milica Milša hitno operisana zbog jednog simptoma: "Ne znam šta bi se desilo da nisam otišla na vreme"

Sloboda nka Ćorić Vesti 04.05.2024 16:50 0

Spadamo među one koji nisu 'u vinklu' jer možemo mnogo da trpimo bol, samo da završimo snimanje ili predstavu, sve što treba, što naravno nije dobro

milica milša

Printscreen/Instagram

Milica Milša, glumica koja je mnoge oduševila svojim ulogama, nedavno je podelila svoje iskustvo s ginekološkim problemima. Umesto da ignoriše bol u stomaku, odlučila je da potraži pomoć stručnjaka. I, hvala bogu što jeste!

 "Mene je upozorio jak bol, a na pregled sam otišla na insistiranje supruga Žarka, pošto i ja spadam među one koji stalno rade i nemaju vremena za sebe. On me je bukvalno naterao jer zbog korone i mnoštva obaveza, dugo nisam bila kod ginekologa. Ispostavilo se da mi je bila potrebna hirurška intervencija, pa sam se naposletku, u najkraćem mogućem roku, rešila problema jer mislim da ništa ne treba odlagati, da je bolje odmah sve završiti", ispričala je glumica.

Kada je otišla kod ginekologa, otkriven joj je polip. To nije bilo ništa za šalu, zahtevalo je hitnu operaciju. Ali Milica se hrabro suočila s tim izazovom i sve je prošlo u najboljem redu.

Nakon samo deset dana, bila je kao nova! I ne samo to, odmah se vratila svom poslu, snimanju serije "Zakopane tajne". 

Ali, ona nije samo podelila svoju priču. Ona nas je sve podsetila koliko je važno brinuti o svom zdravlju. Bilo da ste muškarac ili žena, redovni pregledi su ključni. I ne, nije bitno koliko ste zauzeti, zdravlje mora biti prioritet!

Milica nam je otkrila da su mnoge kolege, baš poput nje, skloni da ignorišu svoje zdravstvene probleme zbog posla. Ali to nije način! Zdravlje je važnije od svega.

"Treba osluškivati svoj organizam, na prvi signal otići kod doktora. Potrebno je steći navike redovnog ginekološkog pregleda jednom godišnje, kao i biohemijske analize krvi. Čak i da vam ništa ne fali, da ste potpuno zdravi, pravi i mladi, nije na odmet da jednom godišnje uradite sistematski pregled", rekla je Milša.

 "Iskreno, glumci igraju predstavu čak i kad polome nogu, bukvalno je tako. Spadamo među one koji nisu 'u vinklu' jer možemo mnogo da trpimo bol, samo da završimo snimanje ili predstavu, sve što treba, što naravno nije dobro", rekla je Milica Milša za Gloriju i dodala:

"Opet, da me suprug nije naterao, ko zna kada bih otišla kod doktora jer mi je bilo važno da završim snimanje, da posao ne trpi. S kolenima i hrskavicom imam problem već 12 godina, a doktor je uspeo da ih oporavi zahvaljujući tretmanu plazmom. Jeste da sam navikla da trpim bol, da ne ispašta posao, međutim, ova dva iskustva su me uverila da je i te kako potrebno voditi računa o sebi", rekla je glumica i dodala:

"Planeta počiva na ženama, koje sve moraju da budu, 'supermenke', da rade, budu majke, supruge, domaćice, uz to i pametne, lepe i negovane. Ali, kako bi sve to mogle da postignu, moraju najpre da budu zdrave. Da bi valjale drugima, moraju pre svega da valjaju sebi, što znači da na prvom mestu budu zdrave", poručila je glumica.

Tako da, naučite lekciju od Milice. Poslušajte svoje telo, brinite o svom zdravlju i redovno idite na preglede. Jer, kao što kažu, bolje sprečiti nego lečiti!

Komentari (0)
Loading