Srbin izdao stan Rusima
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Koliko se naš narod drži zajedno u dijaspori, koliko se pomaže i da li rečenica "nemati posla sa svojima" sa razlogom postoji, na svom primeru objasnio je jedan momak iz Srbije koji u budućnosti kaže, posla sa "našima" neće imati.

Srbin Miloš koji se na Iks platformi potpisuje kao "just__mylo" podelio je sa drugima kako je prošao kada se, nakon što je otišao u Nemačku, prevario i prihvatio ponudu rentiranja sobe kod jedne Srpkinje, koja godinama živi "van".

"Ali kolika su ljudi go*na i koliko vole da koriste tuđu nemoć zarad ličnih interesa. Meni kad su pričali da treba što manje posla da imam sa našim ljudima ovde, ja nisam verovao. Nažalost, zaista se ispostavilo da od naših ovde treba bežati (čast izuzecima)", napisao je Miloš.

"Nisam smeo ništa"

Kako je objasnio, u doba kada je stigao u Frankfurt bilo je jako teško naći stan, pa je tako prihvatio ponudu jedne Srpkinje, da za sobu u njenom stanu plaća 500 evra. Ali, kako kaže, ispostavilo se da to nikako nije smeo da uradi.

"Na adresu me nije prijavila jer izdaje na crno (tako da dodatno plaćam 100 evra mesečno da bih imao adresu ovde), ne dozvoljava da mi iko dođe čak ni na kafu (jednom mi je napravila s*anje kad mi je neko došao), dok ona ima goste svaki dan. Zimi je isključivala grejanje, ili ostavi samo radijator u svojoj sobi a u mojoj isključi kad nisam tu, pa kad dođem s posla uđem u ledenu sobu. Ima još dosta stvari. Ja ne mogu ništa, ona može sve", napisao je on dodavši da jedva čeka da joj vidi leđa jer za par dana konačno prelazi u svojih 25 kvadrata.

"Samo ti spremi pare"

Međutim, spletke nisu nestale ni kada joj je najavio da konačno odlazi.

"E sad dolazimo do toga da je ona mene ranije pitala kad se selim i ja kažem 3. maja, ali mogu izaći 22. aprila (jer sam kiriju plaćao uvek 22.). I ona kao 'ma ne, ostani slobodno ovde, šta da se seliš dva puta bez veze, slobodno ti ostani'. Bez pominjanja bilo čega drugog.

I sad mi dolazi, bukvalno pre 10 minuta i kao: 'Nemoj zaboraviti u petak da mi daš pare za ovih 10 dana što si duže ostao'. I ja kao 'što mi nisi rekla to odmah, jer sam imao gde da odem još 22., što bih plaćao tebi plus i kiriju za novi stan" i ona kaže: 'Pa šta ima da ti kažem, samo ti spremi pare'...I sad se bojim da mi budala ne uzme TV ili laptop ili nešto, otkud znam šta može da joj padne na pamet. Tako da će dobiti pare, od toga ima da joj odbijem 50 evra za sve ono moje što je njen ljubavnik pojeo i popio. Pa ako ćemo biti go*na, ima da budem najveće!", zaključio je Miloš na kraju svoje objave.

(Blic)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading