žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sve religije su po mnogo čemu slične jer teže da poprave čoveka i da probude u njemu božansku stranu. Iako svaka od njih nosi karakteristike kulture, regiona i vremena gde je nastala, većina njih jasno razlikuje dobro od zlog i daje uputstva svojim vernicima kako da postupaju bogougodno. Takođe, ih upozorava šta nikako ne treba činiti.

Bilo da je reč o hrišćanstvu, nekom obliku paganizma, islamu, budizmu ili hinduzimu, sledeće tri stavri se smatraju velikom greškom, grehom, haramom, lošom karmom ili zavisno u šta se veruje.

1. Uvreda roditelja

U mnogim spisima o religiji i psihologiji pronaći ćemo razloge zašto je važno biti dobro dete svom roditelju i zašto ih je važno poštovati.

Naravno, postoje jako loši roditelji koji ne zaslužuju ništa od nas. Ali postoje i jako loša deca koja ne cene i ne poštuju svoje roditelje. Karma ne voli takve odnose. Uvrediti dobrog roditelja je skup karmički dug koji kasnije dolazi na naplatu.

2. Uvreda i izdaja osobe koja vas voli

Svaki čovek koji izigra iskrenu ljubav nalazi se na crnoj listi karmičkih zakona. Izdati osobu koja vas voli i koja vam želi samo dobro je jako ponižavajuća stvar i to je nešto što karma naplaćuje.

3. Nepravedno optuživanje

Karma ne voli loše tračeve i ne voli kada se o čoveku priča lažno i nepravedno. Dok ljudima to izgleda kao zabavna aktivnost ili „sprdnja“ karma na to gleda ozbiljnijim očima.

Pre nego što trepnete mogli biste se naći u situaciji u kojoj ste vi oklevetani i lažno optuženi.

(Srbija danas)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading