Riblja čorba
Shutterstock
Riblja čorba

Shutterstock

Riblja čorba, Foto: Shutterstock

Potrebno je:
- 4 riblje glave i repova
- 400 g ribe
- 1 šargarepa
- 50 g celera
- 5 zrna bibera
- 1 celer
- 2 glavice crnog luka
- ulje, malo brašna
- suvi začin,
- crvena mlevena paprika, so
- ljuta paprika po ukusu 
- sirće ili belo vino
- peršunov list

U sud stavite oprane riblje glave i repove. Dodajte šargarepu, celer, biber, list lovora, prepečenu glavicu luka, malo suvog začina i nalijte vodom. Kuvajte na srednjoj temperaturi da sve dobro omekša. Kada je sve skuvano procedite supu i skinte meso sa kostiju. Dodajte supi i sve ispasirajte. Dobićete odličan riblji bujon za pravljenje čorbe. U šerpu sipajte ulje i izdinstajte sitno seckani crni luk. Sipajte alevu papriku malo prodinstajte i sve nalijte ribljim bujonom. Kuvajte na umerenoj temeperaturi da se ukusi sjedine. Možete dodati malo sirćeta ili belog vina. Ma kraju dodajte komade ribe i kuvajte na umerenoj temperaturi da omekša. Vodite računa da komadi ostanu celi. Pospite čorbu seckanim peršunovim listom. Servirajte čorbu, a uz to ko želi može dodati tucanu papriku ili još sirćeta.

Komentari (2)

Koki

10.04.2016 10:44

NAZALOST! Nazalost ali ovo nema nikakve veze ni sa ribljom corbim ni sa ribljim paprikasom! Kakva sargarepa ,kakav celer,persun NISTA OD TOGA NE IDE! Samo so ,brasno,secer i Prava Aleva paprika! (Slatka i ljuta) iz regiona Bezdan,Kupusina,Backi Breg! Zapamtite bez prave Paprike nema Corbe!!!!!!

Biljana

10.04.2016 13:39

Post je u toku i svaka cast na predlogu!!!Koliko sutra pravim ukucanima! :)