Riblji paprikaš


shutterstock
Sastojci:
- 1 kg sveže bele ribe
- 5-6 krompira, oljušćenih i isečenih na kocke
- 2 šargarepe iseckane na kolutiće
- 1/2 šolje graška
- peršun, so, biber
- ulje
Priprema: Propržiti luk na ulju, dodati alevu papriku, promešati i odmah smanjiti vatru i dodati komade ribe. Ne mešati, već samo protresti šerpu ako je potrebno, da se riba ne bi raspala. Brzo dodati vodu i pripremljen krompir, šargarepu i grašak. Krompir i riba treba da ogreznu u vodi. Posoliti i pobiberiti i na kraju posuti iseckanim peršunom. Kuvati oko pola sata, dok krompir ne omekša.
Komentari (5)
XXL
29.04.2016 10:07
Aaaa ovo nije riblji paprikaš već - čorba. Za originalnu recepturu ribljeg paprikaša zaduženi su Apatin i Bezdan koji imaju identičan način kuvanja. To je najbolje proveriti za ribarske večeri koje se održavaju u Apatinu u julu mesecu.
Koki
30.04.2016 21:14
@XXL - Nazalost xxl ja provodim jednom nedeljno sa bezdancima i apatincima vreme praveci corbu i paprikas MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA!
Nele
29.04.2016 13:43
Danas je Veliki Petak i posti se na vodi. Treba da propagirate i da je recepte za hranu na vodi. Sramota...
Koki
29.04.2016 14:13
Nema veze ovo sa nikakvim receptom vec drugi put vam pisem tako se ne sprema riblja corba ili paprikas!!!!! Ne Ide nikakav krompir ni sargarepa to nema vez e sa vezom! Samo Luk od povrca ide! Pored vise vrsta riba ide so,brasno,secer i najbitnija je Aleva paprika iz okoline Bezdana ,Kupusine.a vi i dalje pisite pogresne recepte ! Strasno ! Raspitajte se negde pa onda ne pravite dvaput istu gresku!!!
XXL
29.04.2016 17:56
@Koki - Prijatelju gde nađe brašno i šećer za riblji paprikaš? Al' 'ajd dobro ... Pozz.