Rigatone mesna torta


Katy the Cook
Žene, najčešće u momentima kada su osetljive, posežu za sladoledom, čokoladom i ostalim slatkišima i sa njima je lako - tačno znamo šta nam treba, ali koja to hrana teši naše muškarce nakon stresnog dana? Da ne nagađamo, zato kecelju oko vrata i trk u kuhinju!
Potrebno je:
- 800 g rigatoni testenine
- glavica crvenog luka
- glavica crnog luka
- 350 g svinjskog mlevenog mesa
- 350 g junećeg
- mlevenog mesa
- 1 dl crvenog vina
- 250 g pelata
- prstohvat belog
- luka u granulama
- 250 g bebi-mocarele
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice suvog bosiljka
- kašičica smeđeg šećera
- 150 g parmezana
- 100 g kačkavalja po želji
- so i biber po ukusu

Katty the Cook
Priprema:
Testeninu kuvati tri minuta da malo omekša, zatim iscediti, preliti uljem i promešati da se ne zalepi. Testenina ne treba da bude kuvana do kraja. Luk iseći sitno i pržiti ga na malo ulja dok ne omekša. Kada luk omekša, dodati mleveno meso, so, biber (po ukusu) i pržiti dok se meso ne dobije zlatnorumenu boju, a višak tečnosti ne ispari. Zaliti crvenim vinom, dobro promešati, a zatim sipati usitnjeni pelat.
Začiniti belim lukom u granulama, bosiljkom, solju i biberom po ukusu i sve dobro promešati. Dodati i šećer, pa dobro promešati i ostaviti da se krčka još 5-6 minuta na tihoj vatri uz povremeno mešanje. U posudu sa testeninom nasuti 100 g (od 150 g pripremljenog) rendanog parmezana i sve dobro promešati da testenina bude ravnomerno obložena sirom. Rigatone ređati vertikalno u pleh sa kopčom.
Preko rigatona ravnomerno rasporediti fil od jaja i mocarele. Preko toga rasporediti sos od mesa. Pleh sa kopčom staviti u veći pleh da sokovi ne bi iscurili u rernu i tortu peći na 180 stepeni 20 minuta. Nakon toga tortu izvaditi iz rerne i po površini rasporediti 150 g rendanog kačkavalja i 50 g rendanog parmezana. Vratiti sve u rernu da se sir otopi i dobije koricu. Nakon pečenja ostaviti da se malo ohladi, a zatim dekorisati i skinuti obruč. Služiti toplo.