

Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 400 gr mlevenog mesa
- 200 gr pilećih grudi
- 150 gr. suve slanine
- malo kačkavalja ili tvrđeg sira
- 2-3 čena belog luka
- so, biber, začin
- jaje, aleva paprika
- peršunov list
- mala korica hleba
- glavica crnog luka
- obarena šargarepa
Priprema:
U mleveno meso dodati so, biber, alevu papriku, koricu hleba isceđenu koja je bila u mleku, peršunov list, jaje, sitno seckan crni luk i začin. Sve rukama izjednačiti.
Na foliju poređati listove slanine pa lepo rastanjiti mleveno meso, dodati odozgo pileće grudi koje ste isekli na šnicle i izlupali, posolite ih, pobiberite i premažite izdrobljenim belim lukom.
Na dno stavite sir i šargarepu i uvijti u rolat uz pomoć folije. Stavite u pleh i pecite na 200 stepeni C oko 30 min. Zatim skinite foliju i pecite još nekoliko minuta da porumeni.
Prijatno!