Sataraš sa pilećim mesom
Shutterstock
Sataraš sa pilećim mesom

Shutterstock

Sataraš sa pilećim mesom, Foto: Shutterstock

Potrebno je:

500 g bataka i karabataka bez kostiju
2 glavice crnog luka
8 zelenih paprika šilja
5 zrelih većih paradajza
ulje
so, suvi začin
kašičica šećera

Priprema:

Meso od bataka i karabataka isecite na krupne komade, pospite suvim začinom. Ugrejte ulje i propržite meso. Izvadite i ostavite na tanjir pokriveno alu-folijom. U istom sudu izdinstajte seckani crni luk. Kada omekša, dodajte na kolutove isečenu papriku i dinstajte da paprika omekša. Paradajz isecite na kockice i sipajte u sud. Kuvajte oko pola sata uz povremeno mešanje. Vratite meso u šerpu, promešajte, poklopite i krčkajte oko pola sata na umerenoj temperaturi. Skinite poklopac i krčkajte da višak tečnosti ispari i da se sataraš zgusne.
Savet: Postoje različiti načini za pripremu sataraša ili bećar paprikaša. Odnosi povrća su različiti, a ostali principi su isti. Možete ga pripremati bez mesa i na kraju dodati jaja ili poslužiti samo sa sirom.