Slanina
Profimedia
Slanina

Profimedia

Pravi recept za gurmane, Foto: Profimedia

Sastojci:

- 8 tankih šnita slanine
- 1/2 šolje meda
- 1/2 šolje tamnog piva
- kašika senfa

Zagrejte rernu na 150 stepeni C. Pleh obložite papirom za pečenje. U tiganju zagrejte med. Kada počne da vri smanjite temperaturu i ostavite ga da vri tri minuta, pa zatim dodajte pivo. Krčkajte sok dok se smesa ne smanji za polovinu. Sklonite s ringle i umešajte senf. U međuvremenu na pleh poređajte slaninu, prekrijte papirom za pečenje i pecite 14-15 minuta. Papirnim ubrusom pokupite višak masnoće s pečene slanine i premažite je glazurom od piva. Smanjite temperaturu rerne na 130 stepeni C i vratite slaninu da se peče dok ne postane hrskava, oko 40-45 minuta. Prijatno!

Tagovi