Sastojci (za četiri osobe):
1 kg raznog mesa (divljač, svinjetina, ovčetina, junetina...)
200 g crnog luka
50 g šargarepe
30 g korena peršuna
8 g slatke mlevene paprike
4 g ljute mlevene paprike (moće i više, ako volite ljutu hranu)
10 g soli
60g paradajz pirea
1 dcl crnog vina
8 dcl vode
nekoliko češnjeva belog luka
2 lovorova lista
list perčina i biber (po želji)
Priprema:
Korenasto povrće i luk dinstajte nekoliko minuta, pa sve izmiksajte oštrim mikserom. Povrežu dodajte meso divljači i zajedno kuvajte nekoliko minuta. Potom dodajte svinjetinu, a nakon nekoliko minuta i junetinu.
Potom dodajte lovorov list, slatku i ljutu mlevenu papriku i so. Pustite da kuva nekoliko minuta, pa dodajte paradajz pire i beli luk. Zalivajte vodom po potrebi-
Kuvajte dok meso ne omekša.
Pred kraj dodajte crno vino i peršun.
Komentari (1)
ax
11.02.2017 18:46
Od ovakvog kuvanja nećete se baš ukusno navesti. Ovisi o divljači, ali junetina ide pre svinjetine i kuva se oko sat vremena, a onda se dodaje svinjetina. Ako je divljač starija ide sa junetine ako je mlada sa svinjetinom.