Smokvama oterajte dosadni kašalj


Svako od vas da ga napravi. Jednostavan je, brz i jeftin.
Potrebni sastojci:
Udarne vesti

Pale maske: Studenti blokaderi traže Đilasovu vladu FOTO

Vučićevo otkriće o Putinu odjeknulo svetom! Raskrinkao svetske lidere!

VUČIĆ SA LEGENDARNIM LUISOM FIGOM: Pogledajte susret - srpski predsednik dobio specijalni poklon od vlasnika PSG-a (FOTO/VIDEO)
- šolja smokava,
- šolja vode,
- jedna ili dve šolje šećera.
Smokve i šećer staviti u šerpu i preliti vodom, toliko da tečnost samo prekrije smokve.
Smokve kuvati sve dok se šećer ne istopi, odnosno dok se ne dobije sirupasta tečnost. Zatim, odvojite smokve od sirupa tako što ćete sirup sipati u šolju.
Gotov sirup možete piti tokom celog dana u malim gutljajima. Smokve takođe iskoristite i pojedite, mogu vam pomoći protiv bolova u grudima.
Evo zašto ste stalno umorni iako dovoljno spavate
Osobe koje ne smeju ili ne žele da koriste šećer mogu prokuvati litar vode. U ključalu vodu ubaciti pet većih smokvi. Kuvati pet minuta.
Smokva je jako bogata gvožđem, kalcijumom, kalijumom, vitaminima B grupe, vitaminom A.
U svežem stanju smokva je jak antioksidans, to dejstvo opada nakon sušenja ili druge prerade smokve jer se sušenjem gube neke antioksdativne osobine.
Zbog bogatog sastava vitamina i minerala smokva je idealno voće za jačanje organizma.