Šnicle na pet načina!


Shutterstock
Pileće šnicle u pavlaci
POTREBNO JE:
600 g pilećeg filea
2 kašičice začina za piletinu
250 ml pavlake za kuvanje
2 kašike ulja
50 g kačkavalja
PRIPREMA: Piletinu narežite na tanje šnicle i pospite ih začinom, pa ostavite da odstoje oko jedan sat. Šnicle ispržite sa obe strane na zagrejanom tiganju, do zlatnožute boje, pa ih stavite u vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom za kuvanje, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 220 stepeni oko deset minuta. Poslužite uz kuvano povrće po želji.
Juneće šnicle u crvenom sosu
POTREBNO JE:
600 g junećih šnicli
4 čena belog luka
3 veća paradajza
kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
50 g kačkavalja
so, biber
origano
bosiljak
ulje
brašno
PRIPREMA: Čekićem za meso izlupajte šnicle, poprskajte ih sa malo ulja, posolite i pobiberite. Uvaljajte šnicle u brašno i pržite u tiganju na zagrejanom ulju. Kada porumene, izvadite ih i poređajte u vatrostalnu posudu. Dok se šnicle peku, sitno iseckajte beli luk, paradajz oljuštite i isecite na kockice. Na ulju na kojem su se pržile snicle kratko propržite beli luk, dodajte iseckani paradajz, zatim šećer, so, biber i kiselu pavlaku. Kada se sos malo zgusne, dodajte origano i bosiljak i sklonite sa vatre. Sosom prelijte snicle, pospite rendanim kačkavaljem, poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Pred kraj pečenja otklopite i ostavite još koji minut da se zapeku.
Rolovane ćureće šnicle
POTREBNO JE:
500 g ćurećeg filea
200 g slanine
200 g kačkavalja
2 dl belog vina
so
suvi začin
PRIPREMA: Belo ćureće meso isecite na šnicle, slaninu narežite na listove, a kačkavalj na kocke. Šnicle izlupajte kuhinjskim čekićem, posolite i začinite. Na svaku šniclu poređajte list slanine i parče kačkavalja, pa uvijte u rolnu i pričvrstite čačkalicom. U tiganj stavite malo ulja, pa propržite rolne da porumene sa svih strana. Na kraju dodajte belo vino i dinstajte još 20 minuta. Poslužite uz sezonsku salatu.
Ljute svinjske šnicle
POTREBNO JE:
500 g svinjskih šnicli
2-3 paprike
2 paradajza
2 krompira
2 šargarepe
paškanat
glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
250 g šampinjona
150 g testenine po izboru
2 lovorova lista
2 dl belog vina
kašika masti ili 1/2 dl ulja
kašika šećera
kašika gustina
mlevena crvena paprika
so, biber
đumbir
kari
peršun
kašika soja sosa
belance
kašika sečuanskog ulja
PRIPREMA: Svinjetnu pomešajte sa razmućenim belancetom i solju, soja sosom i gustinom, pa ostavite da se marinira desetak minuta. Meso propržite sa obe strane po nekoliko minuta. Ostavite ga sa strane, a u ostatku masnoće propržite luk, šargarepu, seckanu papriku, paškanat, oljušćen i iseckan paradajz i šoljicu vode. Dodajte meso, seckane šampinjone, seckani krompir i vino. Poklopite i krčkajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Dodajte testeninu, posolite, pobiberite, dodajte đumbir i kari. Na kraju umešajte ostale začine i sečuansko ulje.
Šnicle u pirinču
POTREBNO JE:
šolja pirinča
500 g junećih ili svinjskih šnicli
suvi začin
2 kocke za supu
PRIPREMA: Pirinač stavite u vatrostalnu činiju i zalijte supom, pa dodajte malo maslinovog ulja. Na pirinač složite krmenadle koje ste istukli čekićem i posuli začinom, pa prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pod folijom pecite oko 20 minuta dok pirinač ne omekša, a zatim foliju sklonite i zapecite da se dobije lepa boja. Pospite narendanim parmezanom i poslužite.
Komentari (1)
momazver
09.06.2016 07:20
Eh, da bi ja došao do šnicli moram ko Ciga u onom receptu za tortu. *Prvo ukradete 2 jaja...*