Šnicle sa senfom i vinom


Promo
Sastojci:
- 250 g junetine
- 60 g brašna
- senf
- 70 ml belog vina
- mešavina suvog začina
- ruzmarin
- bosiljak
- 25 g maslaca
- malo ulja
- oko 2 dl vode
Priprema:
Dobro istucite juneće šnicle tučkom. Svaku šniclu namažite senfom sa gornje strane. U šerpu, u kojoj ćete pripremati, stavite ulje da se zagreje, pa svaku šniclu spustite prvo u brašno, tako da se brašno zalepi sa donje strane, potom spuštajte u vrelo ulje na strani sa brašnom, tako da vam strana sa senfom bude odozgo. Lagano propržite, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 20 minuta uz povremeno dodavanje vode. Začinite po ukusu, pa na kraju dodajte preostalu vodu. Maslac izgnječite sa preostalim brašnom, pa dodajte u šnicle. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Ukoliko vam bude previše gusto, dodajte još malo vode i promešajte.