Šnicle u crvenom sosu
Shutterstock
Šnicle u crvenom sosu

Shutterstock

Šnicle u crvenom sosu, Foto: Shutterstock

Sastojci:

4 svinjske šnicle
crvena i žuta paprika
narandžasta paprika
2 kašičice limunovog soka
maslinovo ulje
kašičica seckane mirođije
2 kašičice šećera
400 g paradajz-pirea
8 malih paradajza

Priprema:

Uklonite jezgro i seme iz paprike i iseckajte ih na tanke trake. Zagrejte šerpu, dodajte ulje i mirođiju i propržite na srednjoj vatri oko minut. Dodajte iseckane paprike i dinstajte 5-10 minuta da omekšaju. Dodajte šećer i paradajz-pire, sačekajte da proključa i onda dodajte naseckani paradajz. Kuvajte lagano pet minuta i začinite po ukusu. U međuvremenu zagrejte vatrostalnu posudu, dodajte  malo ulja i svinjske šnicle. Prelijte meso smesom od paradajza, prenesite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir-pire.

Tagovi