Sočna baklava bez kora


Bakina kuhinja
Sastojci:
2 jaja
12 kašika ml. oraha
20 gr seckanih oraha
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
12 kašika mleka
12 kašika griza
12 kašika ulja
4 kašike šećera
50 gr suvog groždja
Sirup:
500 gr šećera
1 limun
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa četiri kašike šećera, dodati sve navedene sastojke i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Kolač izvaditi i ohladiti. Ohlađen kolač iseći na kocke. Šećer za sirup skuvati i ušpinovati i na kraju dodati isečen limun. Ohladiti i preliti kolač sirupom.
Komentari (3)
Dora
13.08.2017 11:30
A koliko vode ide u sirup?
zlica
14.08.2017 17:49
@Dora - ne ide voda. da ide napisali bi
Vera
13.08.2017 17:24
moja mama je pravila ovaj kolac a zvao se " Ravanija". Recept nasla u tadasnjoj " Ekspres politici". Ukusan i socan.