

Shutterstock
POTREBNO JE:
1 kg somovine
100 g suvih šljiva
50 g suvog grožđa
500 g crnog luka
kašičica crvene začinske paprike
brašno
300 ml ulja
malo badema
so
biber
sok od limuna
PRIPREMA:
Ribu isecite na komade, posolite je i prelijte sokom od pola limuna, pa ostavite da odstoji pola sata. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, a potom ga izručite u posudu za pečenje. Dodajte suve šljive, suvo grožđe i bademe, a preko složite komade soma, koje ste prethodno uvaljali u mešavinu brašna i crvene paprike. Pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Komentari (1)
momazver
06.04.2017 19:51
TO pravim i sam.NIJE DOBRO KOLIKO JE DOBRO!/Može praziluk umesto luka.A za one kojima se čini pre slatko umesto suvog groždja neka naseckaju jednu veću šargarepu/