Španska tortilja
Profimedia.rs
Španska tortilja

Profimedia.rs

Španska tortilja, Foto: Profimedia.rs

Španska tortilja ili Španski omlet naziv je za veliku, debelu, palačinku od krompira. Jednostavno se sprema i pripema je jeftina.

Potrebni su vam krompir, jaja i začini. Pošto oljuštite krompir nemojte da ga perete i pržite ga na ulju dok ne postane mekan i kremast a ne hrskav.

Potrebno vam je:

3 veća krompira
luk
5 jaja
maslinovo ulje
so
začini po želji

Priprema:

Oljuštite krompir i nasecite ga na tanke pločice. U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje najmanje dva prsta dubine.
Neka ulje bude toplo, ali ne i vruće. Povremeno protresite krompir pa nakon desetak minuta dodajte luk koji ste prethodno naseckali.
Kuvajte na slabijoj vatri dok krompir ne omekša. Ocedite krompir i luk pa im dodajte posoljena umućena jaja. Dodajte i začine po želji.
Na malo ulja ubacite smesu, protresite kako bi se rasporedila po celom tiganju i ravnomerno pecite na srednjoj vatri. Preokrenite tortilju pa he ispecite i sa druge strane.