Španska tortilja


Profimedia.rs
Španska tortilja ili Španski omlet naziv je za veliku, debelu, palačinku od krompira. Jednostavno se sprema i pripema je jeftina.
Potrebni su vam krompir, jaja i začini. Pošto oljuštite krompir nemojte da ga perete i pržite ga na ulju dok ne postane mekan i kremast a ne hrskav.
Potrebno vam je:
3 veća krompira
luk
5 jaja
maslinovo ulje
so
začini po želji
Priprema:
Oljuštite krompir i nasecite ga na tanke pločice. U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje najmanje dva prsta dubine.
Neka ulje bude toplo, ali ne i vruće. Povremeno protresite krompir pa nakon desetak minuta dodajte luk koji ste prethodno naseckali.
Kuvajte na slabijoj vatri dok krompir ne omekša. Ocedite krompir i luk pa im dodajte posoljena umućena jaja. Dodajte i začine po želji.
Na malo ulja ubacite smesu, protresite kako bi se rasporedila po celom tiganju i ravnomerno pecite na srednjoj vatri. Preokrenite tortilju pa he ispecite i sa druge strane.