Rumunski navijači
Foto: EPA/EPA

Prema njihovim rečima prema njima je upućen jezik mržnje i zbog nacionalističkih transparenata zatražili su kaznu iz UEFA za reprezentaciju Rumunije.

- Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije, kroz jezik mržnje i narušavanja imidža same reprezentacije ovakvim izrazima i nesportskim ponašanjem, ocrnili su sinoćnu fudbalsku utakmicu.

Zbog toga je FS Kosova odmah reagovao na licu mesta, zahtevajući prekid utakmice dok se transparenti i slogani mržnje ne povuku tokom utakmice. Ovaj zahtev je odobrio delegat utakmice i dok svi transparenti nisu bili povučeni i svi povici mržnje prema Kosovu prekinuti, utakmica nije nastavljena.

Nakon ovog incidenta zatraženo je od delegata UEFA da evidentira sve prekršaje koji su rezultirali upozorenjima FS Rumunije i zatraženo je da svi prekršaji budu procesuirani od strane nadležnih organa UEFA.

Fudbalski savez Kosova obratio se i Disciplinskoj komisiji UEFA sa zahtevom da se preduzmu adekvatne mere u vezi sa nacionalističkim skandiranjem, transparentima i govorom mržnje navijača rumunske reprezentacije - sramno su poručili.

Navodi se da su prikupljeni dokazi, fotografije i izjave koji upotpunjavaju zahtev, kao i da će biti upućene pritužbe zbog navodnih sudijskih grešaka

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading