ŠTA SE OVO DEŠAVA, NOVA ŠAMARČINA ZA BAJERN Još DVA zvučna imena odbila da vode Kejna i družinu

10:10 | 19-05-2024

Fudbal 0

Slavni klub ne može da nađe trenera za novu sezonu...

Bajern
AP Photo/Matthias Schrader

Kako se sve okrenulo za samo tri meseca. U februaru je Bajern Minhen odlučio da se rastane sa Tomasom Tuhelom na kraju sezone, ubeđen da će pronaći idealnu zamenu. U maju - niko neće na klupu nemačkog giganta?!

Prosto je nezapamćena situacija u Zebner štrase. Bajern još uvek nema predstavu ko će predvoditi ekipu naredne sezone.

Redom su Julijan Nagelsman, Ćabi Alonso, Ralf Rangnik, Oliver Glasner, pa i sam Tuhel odbijali da sede na klupi Bajerna od jula.

A istim putem je pošao i Roberto de Zerbi! Dogovorio se Italijan da se rastane sa Brajtonom na kraju sezone, čak dve sezone pred istek ugovora.

 

 

Spekulisalo se da to radi upravo da bi preuzeo daleko zvučnijeg nemačkog giganta, ali se to neće desiti.

Potvrdio je to i sportski direktor Bajerna Maks Eberl koji je istakao da "Italijan neće trenirati klub naredne sezone".

Kontaktirao je minhenski klub odmah potom i trenera Benfike Rodžera Šmita koji je takođe rekao - ne! Ispada da je borba za titulu u Portugaliji daleko primamljivija od klupe Bajerna.

Pa čak i kada navijači pljuju, vređaju i zahtevaju odlazak što je Šmit sve doživeo u prethodne dve nedelje na klupi lisabonskog velikana.

Kao jedino logično rešenje za Bajern (a tu mislimo na neko zvučno ime) je rokada sa Mančester junajtedom u kojoj bi Erik Ten Hag došao u Nemačku, a Tomas Tuhel se vratio u Premijer ligu gde je trenirao Čelsi.

Ako i ta opcija propadne, zaista je ogromno pitanje - ko će na klupu nemačkog giganta?

Navodno su na listi još uvek Žoze Murinjo (kako li bi se tek on uklopio u minhenski ambijent), Zinedin Zidan (ne deluje kao realna opcija) i Hansi Flik (koji radije čeka da mu se "otvori" klupa Barselone)...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading