Lester
AP Rui Vieira
Lester

AP Rui Vieira

Lester, Foto: AP Rui Vieira

Fudableri Lestera sa "samo" bodom osvojenim danas protiv Noriča (1:1), stigli su do sume od 39 bodova.

"Lisice" su tako izgubile korak za Liverpulom koji je sad na deset poena prednosti, a uprkos činjenici da je tim koji vodi Brendan Rodžers već sad praktično otpisan iz šampionske trke, prava slika rezultata Lestera dobija se ukoliko se paralela povuče sa šampionskom sezonom 2015/16.

Lester posle 17 kola ima 39 bodova što je za bod više nego u sezoni u kojoj je pod komandnom palicom Klaudija Ranijerija stigao do titule prvaka Englske. "Lisice" je i u toj sezoni u napadu predvodio Džejmi Vardi koji je sa 24 pogotka sezonu završio kao najbolji strelac Premijer lige. Fenomenalni napadač je udarna igla kluba i ove sezone i ponovo je najbolji strelac takmičenja sa već 16 golova.

Osim engleskog golgetera jedini igrač koji je i četiri sezone kasnije u Lesteru je Kasper Šmajhel. Kao i u sezoni 2015/16, danski čuvar mreže i ove godine beleži fenomenalne rezultate. Lester je tim sa najboljom defanzivom, u 17 kola primio je samo 11 golova, a Šmajhel je na čak sedam utakmica ostao nesavladan.

Izvanredne brojke upotpunio je niz prekinut upravo danas protiv Noriča. Naime, Lester je pre duela sa povratnikom u elitu upisao osam uzastopnih trijumfa, prvi put u klupskoj istoriji.

Nema sumnje da je sezona kojoj svedočimo prilika da Lester pomeri klupske granice i ispiše nove stranice istorije, ipak, i pored toga "lisice" bi mogle da ostanu bez trofeja do kojeg su došle pre četiri godine, a razlog bi mogla da bude briljantna igra Liverpula.

Šampion Evrope je izgubio je samo dva boda u dosadašnjoj trci i u očima mnogih već je viđen sa trofejem koji sanja decenijama. Iako bi bilo pravo čudo da tim Brendana Rodžersa uspe da nadoknadi deset bodova razlike, Lester je u periodu iza nas potvrdio da za njega ništa nije nemoguće, pa je izvesno da sledi još 21 veoma interesantno premijerligaško kolo.