ŠAMPIONSKA ZVONA ILI... Partizan čeka u Areni, može li Zvezda kao Splićani?

07:00 | 19-05-2024

Košarka 0

Crveno-beli donose 2:0 iz prve dve utakmice finalne serije koja večeras može da se završi

Detalj s finala ABA lige
Alo!/Marko Metlaš

Borba za prvaka Jadrana prelazi Savu i večeras (20.30, Arena Premium 1) na novobeogradskoj strani košarkaškog centra regiona ulazi u treći čin. Možda i odlučujući...

Košarkaši Zvezde Tanjug/Marko Đoković
 

Zvezda iz hrama srpskog sporta, nekad zvanog „Pionir“, a sad nosi ime rodonačelnika naše trenerske škole Aleksandra Nikolića, donosi maksimalnu prednost s domaćeg terena - 2:0. Treća pobeda crveno-belih označila bi kraj finalne serije plej-ofa, odnosno oduzimanje šampionskog pehara iz vitrine večitog rivala.

ABA liga - finalna serija

C. zvezda - Partizan 85:82
C. zvezda - Partizan 80:73
19. maj
Partizan - C. zvezda 20.30
21. maj
Partizan - C. zvezda 18.00
25. maj
C. zvezda - Partizan 21.00
* igra se na tri dobijene, četvrti i peti meč ako bude potrebe

Partizan, naravno, ima sasvim drugi plan - pobeda u trećem i četvrtom meču (oba u Areni), da bi majstorica odlučivala o prvaku ABA lige. Verovatno opet u hramu sporta...

Džejms Naneli i Miloš Teodosić Tanjug/Marko Đoković
 

Trener crno-belih Željko Obradović je pozvao navijače da podrže ekipu kao što su to radili cele sezone i da sve prođe u sportskoj atmosferi, a takvoj podršci se nada i Džejms Naneli.

- Potrebno nam je da budete glasni, da navijate, ali molim vas, nemojte da bacate bilo šta na teren. Kad smo igrali u „Pioniru“ ništa nije bačeno na teren, utakmica je bila čista, a bolji rival je pobedio. Sad kad dolaze u našu kuću, moramo da pokažemo poštovanje prema njima. Nemojte ništa da bacate na teren, pustite nas da odigramo dobru utakmicu i neka se pitanje pobednika odluči na terenu - istakao je bek Partizana.

Željko Obradović Tanjug/Marko Đoković
 

Podsećanja radi, Partizan ima dva poraza ove sezone kod kuće u ABA ligi - od Igokee i Splita.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading