SPEKTAKL U TEKSASU Dončić čeka Jokića, Luka i sa "jedinim kolenom" odveo Dalas u finale Zapada

07:30 | 19-05-2024

Košarka 0

Fantastičan meč i pobeda Dalasa za finale Zapada.

Luka Dončić
AP Photo

Tokom čitavog plej-ofa NBA lige se Luka Dončić muči sa povredom kolena. Igra maltene na jednom, ali i takav je stavio Dalas na pleća i odveo ga u finale Zapada novom pobedom nad Oklahomom - 117:116!

Uspeli su Maveriksi da izbegnu majstoricu i to pred Oklahominom publikom. Stigli su do pobede u Teksasu i sa ukupnih 4:2 čekaju boljeg iz okršaja između Denvera Nikole Jokića i Minesote u finalu Zapada.

Zaista posle prvog poluvremena nije delovalo da ćemo "kauboje" gledati u finalu pošto je Oklahoma imala ogromnih plus 16 (64:48) na velikoj pauzi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sve je slutilo na majstoricu, ali... Izvukao je Džejson Kid keca iz rukava. Naredio je ekipi da zaigra zonsku odbranu koja je dala rezultata.

Ključan je bio sam finiš meča kada je prva zvezda Oklahome Šej Gildžes-Aleksander napravio faul nad Pi Džej Vašingtonom pri šutu za tri poena.

 

 

Krilni centar Dalasa je pogodio dva, namerno promašio treće kako rivalu ne bi ostavio vremena da organizuje napad, i odveo Maverikse u finale konferencije. Drugo u poslednje tri godine.

Samo, veliko je pitanje kako će tamo sa Dončićem kojem je tokom prvog dela igre morala da bude ukazivana lekarska pomoć zbog kolena.

Na kraju je Slovenac utakmicu okončao sa tripl-dablom. Ubacio je 29 poena na šta je dodao po 10 skokova i asistencija.

Standardno je kod Oklahome prednjačio Gildžes-Aleksander sa 36 poena. Džabe, kada Oklahoma kao prvoplasirani tim Zapada to nije uspela i da iskoristi do kraja. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading