OTKRIVENA TAJNA IZ FINALA AUSTRALIJAN OPENA Isplivali detalji o majicama porodice Đoković, ni Novak nije znao šta mu se sprema
Foto: EPA/EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Prošle su skoro dve nedelje od desete titule Novaka Đokovića na Australijan openu, a to je i dalje glavna tema u teniskim krugovima. Đoković je u finalu sa 3:0 pobedio Stefanosa Cicipasa, a sada se pojavila zanimljiva priča.

Svi u bosku najboljeg tenisera sveta (osim Gorana Ivaniševića) na sebi su imali šampionske majice.

Na majicama je i sa jedne i sa druge strane stajao broj 10 u bojama srpske zastave, takođe i broj 2023. Jasno, prvi boj predstavlja broj titula Novaka Đokovića u Melburnu, drugi godinu u kojoj je stigao do dvocifrenog broja titula na "Rod Lejver" areni.

Deset dana kasnije, australijski novinari otkrili su pozadinu cele priče.

OTKRIVENA TAJNA IZ FINALA AUSTRALIJAN OPENA Isplivali detalji o majicama porodice Đoković, ni Novak nije znao šta mu se sprema

AP Photo/Aaron Favila

 

 

Majice je uradila Aleksandra Manro, a zanimljivo je da je narudžbinu za 20 majica dobila kasno uveče uoči meča za trofej. Manro je vlasnica male firme iz Melburna, a ta čast da ona odštampa majice nije stigla slučajno. Nju je angažovao Stefano Rasu, vlasnik jednog restorana u Melburnu i veliki prijatelj porodice Đoković.

- Đokovići dolaze u moj restoran u Melburnu već osam godina. Oni su veoma jednostavni i skromni ljudi - rekao je Rasu.

Manro je u 23 časa u subotu uveče dobila narudžbinu za majice, pa se odmah dala na posao.

Razmišljala sam, ako on ne pobedi, a stavili smo 10 i 2023 u dizajn, majice će otići u kanzu za smeće. Ali, bila sam prilično uverena da će pobediti - ispričala je Manro.

Čak je i Novak bio u čudu otkud majice u njegovom boksu, jer nije znao da se pripremaju. Majice je u boks doneo upravo Rasu.

- Bilo je to veliko iznenađenje, svidelo im se - naveo je Rasu.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading